Дорогі друзі!

Щиро вітаю ваше старовинне місто з 450-ю річницею надання Магдебурзького права.

Ваше місто отримало такий привілей як свідчення того, що тут активно розвивалися торгівля і ремісництво, влаштовувалися великі ярмарки із залученням іноземних купців. І ця доленосна подія дала потужний поштовх розвитку міста, утвердженню національної самобутності, заклала правове підґрунтя нерозривної єдності з європейською культурою.

З того часу благословенний, квітучий край, оспіваний поетами, перегорнув багато яскравих сторінок свого історичного літопису, перетворившись на визначний економічний центр Львівщини. Яворів може пишатися своїми унікальними національними пам’ятками: це і шедевр української народної архітектури дерев’яна церква Різдва Пресвятої Богородиці, і костел святих апостолів Петра та Павла, і церква святого Юрія, і підземелля, які сягають часів королівського минулого.

Дозвольте подякувати попереднім поколінням ваших земляків, згадати їхні хоробрість і стійкість в обороні від численних ворогів української незалежної державності, а також ваші сучасні здобутки та бойову звитягу на шляху розбудови та захисту Української держави.

Приємно, що й нині ви продовжуєте славні історичні традиції, зміцнюючи та розвиваючи механізми самоврядування задля реалізації стратегічних задумів відносно подальшого процвітання Яворова.

Тож нехай віра й удача невідступно супроводжують вас на широкому життєвому шляху, в кожній домівці панують мир і спокій, збуваються заповітні мрії, а завзяття, наполегливість у вирішенні повсякденних справ відкривають нові перспективи для розвитку вашого славного міста!

Голова Верховної Ради України Андрій ПАРУБІЙ.