У ці дні можна буде відвідати фотовиставки, фестивалі, концерти, взяти участь в забігах у вишиванках та численних флешмобах, ну і, звісно ж, — подивитися Військовий марш та Ходу нескорених.

Уже традиційно найбільше подій заплановано в Києві. О 12-й годині з Бессарабської площі стартуватиме Хода нескорених. Марш через соціальні мережі зорганізували колишні військові, родичі загиблих вояків і Героїв Небесної Сотні, волонтери, капелани тощо. Таке дійство фактично є альтернативою головному параду. Адже спочатку в Офісі Президента заявили, що парад не проводитимуть, і тоді всі небайдужі самоорганізувалися і закликали таки вийти на парад на честь Дня Незалежності самостійно. Згодом у Президента передумали і вирішили провести дійство, утім, активісти від свого наміру не відмовилися.

Буде в столиці й уже традиційний забіг у вишиванках. Він розпочнеться о 7.30 ранку і триватиме до полудня на Русанівській набережній.

О 21.00 на Майдані Незалежності розпочнеться концерт великого симфонічного оркестру за участю музикантів-ровесників Незалежності України.

Протягом дня на Андріївському узвозі триватиме Фестиваль мистецтв — виставка-ярмарок сувенірної продукції від авторів зі всієї України, виступи музикантів і театральні постановки на відкритих майданчиках між будинками.

А ще напередодні свят на Співочу полі в Києві відкрилася вже традиційна і завжди дуже відвідувана виставка квітів. Цього разу «зеленбудівці» вирішили присвятити її українським спортсменам, які досягли вагомих успіхів і тим самим прославили Україну.

День Незалежності у Львові розпочнеться з покладання квітів на Алеї випускників Національної академії сухопутних військ імені П. Сагайдачного. Відбудеться також вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні і учасників АТО за участю військового оркестру, салютної команди та роти почесної варти Національної академії сухопутних військ.

На відвідувачів також очікують Парад трамваїв, Фестиваль Параджанова та Фестиваль у Горіховому гаю.

Харків’ян на День Незалежності запрошують на майдан Свободи, щоб подивитися на великому екрані трансляцію параду в Києві та послухати святковий концерт. Також о 10.00 відбудеться урочисте покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку.

В Одесі урочистості до Дня Незалежності України розпочнуться о 9.00 із покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку. Відбудеться забіг у вишиванках, синьо-жовтий автопробіг, а також концерт. Порадує одеситів і гостей міста також ярмарок народних майстрів.

Фото Юрія ПЕРЕБАЄВА.