Традиційний урочистий захід «Благословення України» з нагоди Дня Незалежності відбувся в соборі Софії Київської за ініціативи Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, пише УНН з посиланням на офіційний сайт ВРЦіРО.

Предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній звернувся з молитвою про народ України. Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви верховний архієпископ Святослав наголосив, що Україна є нашою державою, не чужою.
«Українська держава є єдиною на сьогодні гарантією, що наша гідність — народна, національна, громадська — може бути захищена», — підкреслив Глава УГКЦ.

Як повідомив головуючий у ВРЦіРО, єпископ Римсько-Католицької Церкви в Україні Віталій Кривицький, цього року захід «Благословення України» у соборі Софії Київської відбувся на найвищому рівні з метою духовної підтримки наших співгромадян, передусім захисників України та їхніх рідних.

Президент Об’єднання іудейських релігійних організацій України рабин Яків Дов Блайх у своєму виступі наголосив на важливості збалансованого підходу у державно-конфесійних відносинах.

Тим часом Марш на підтримку українських воїнів пройшов у Львові до Дня Незалежності. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу Львівської міськради.

«У Львові чимало учасників АТО/ООС, військових, волонтерів, львів’ян та гостей міста прийшли до Військового госпіталю, що на вул. Личаківській, аби подякувати і морально підтримати поранених воїнів», — зазначили у мерії.

У Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла спільною молитвою учасники заходу вшанували загиблих героїв та молитовно подякували за нашу незалежність — тут відбувся Молебень за здоров’я війська та Україну.

Фото: vrciro.org.ua