Ще під час своєї інавгураційної промови у Верховній Раді шостий гарант Конституції дав чіткий сигнал: з 20 травня в українській історії починається новий відлік — і це є спільний шанс, за який всі несуть спільну відповідальність. А наша національна ідея — об’єднавшись, зробити неможливе.

Найперше завдання — це припинення вогню на Донбасі, не втрачаючи наших територій. «Окрім війни, — казав Президент, — є ще багато бід, які роблять українців нещасливими. Це шокуючі тарифи, принизливі зарплати і пенсії, болючі ціни, неіснуючі робочі місця». І пообіцяв: ми збудуємо країну інших можливостей. А також — чесні та прозорі правила гри. Одні для всіх.

Володимир Зеленський неодноразово наголошував на тому, що налаштований на швидкі зміни. Одразу розпочав діалог бізнесу і влади, перемовини з президентом Росії Володимиром Путіним, ревізію комунальних тарифів, перезапуск мінського процесу.

Головнокомандувач з’їздив на Донбас і відвідав «гарячі» точки, пообіцявши, що зробить все можливе і неможливе для припинення військових дій.

В ексклюзивному інтерв’ю «Голосу України» Ірина Верещук («Слуга народу») повідомила, що за сто днів Президент звільнив половину голів обласних державних адміністрацій, майже всіх нових презентуючи особисто в регіонах. А корумпованим місцевим чиновникам гарант рекомендував звільнитися самим.

Першим закордонним візитом Володимир Зеленський дав зрозуміти, що зовнішньополітичний курс України на  НАТО і ЄС залишається незмінним.

У числі перших своїх президентських указів В. Зеленський прийняв знакове рішення: про надання громадянства України, зокрема, росіянам, яких переслідують за політичні переконання чи які беруть участь у забезпеченні національної безпеки й оборони України.

«В межах повноважень Президент В. Зеленський зробив максимально важливі кроки на міжнародній арені. Це п’ять закордонних візитів і всі вони сприяли зміцненню позитивного іміджу нашої країни. І це з урахуванням того, що у Президента немає міністра закордонних справ, на якого він може покластися. Друге, гарант зробив все для швидкого переформатування парламенту. А тепер — це виклик новій Верховній Раді і нашій монобільшості — наскільки ми ефективно і швидко зможемо підставити плече гаранту і проголосувати за першочергові законодавчі ініціативи. Ще одне з досягнень — «хлібне перемир’я» на сході України. Так, на жаль, наші хлопці продовжують гинути, але ми маємо зрушення в питаннях «нормандського формату», — повідомила Ірина Верещук.

Ще майбутній народний депутат повідомила, що Президент запропонував скасувати «драконівські» закони для бізнесу, і вже зробив перші кроки.

Партія «Слуга народу», за словами Ірини Верещук, отримала безпрецедентну в історії Верховної Ради кількість мандатів — так звану монобільшість і зробить все можливе для того, щоб реформи не зупинялися, а ініціативи, про які говорив президент, швидше отримали законодавче дихання.

Цитата

Представник Президента у Верховній Раді Руслан Стефанчук:

«З приводу 100 днів Володимира Зеленського, то я глибоко переконаний, що всі найбільші перемоги ми зможемо побачити після 29 числа, тому що місяць не призначалась інавгурація, потім два місяці не було можливості впливу нашої політичної сили на законодавчу та виконавчу владу. Я думаю, це лише початок, хоча перемоги вже є».

Факт

Напередодні Дня Незалежності після багатьох повідомлень у ЗМІ про можливе звільнення з РФ українських моряків та кількох політв’язнів Президент заявив, що «особисто працює» над обміном утримуваними особами та чекає результату «найближчими днями».

Факт

11 липня В. Зеленський вперше зателефонував російському президентові Володимиру Путіну. Потім було ще декілька телефонних перемовин, під час яких обговорювали «нормандський формат», конфлікт на Донбасі й звільнення українських полонених.

Факт

Після завершення саміту «Великої сімки» президент Франції Еммануель Макрон заявив про намір найближчими тижнями провести зустріч у «нормандському форматі» щодо врегулювання ситуації на Донбасі.