«До кінця цієї каденції Деснянська та Новозаводська районні ради працюватимуть. А вже далі у робочих групах опрацюємо переведення функціоналу управлінь та служб. Прогнозуємо, що зросте навантаження на виконком, кількість питань збільшиться. Всі соціальні служби, всі напрямки послуг для людей — все це залишиться. Можливо, навіть дещо підвищиться керованість процесів, наблизимо владу до людей. Що стосується фахівців, які працюють у цих радах, то ми виважено підійдемо до цього питання, кращих намагатимемось працевлаштувати в міську раду та в структурні підрозділи, — наголосив міський голова Владислав Атрошенко.

Більшістю голосів рішення було ухвалене, попри звернення новообраного народного депутата від одного з чернігівських округів Антона Полякова та фракції «Батьківщини», які настоювали на збереженні районних рад.

Представники міських служб запевнили, що містяни не відчують жодних незручностей у питанні отримання муніципальних послуг. Це стосується як напрямку соціального захисту, так і видачі різноманітних довідок та дозволів. Управління праці та соціального захисту населення, районні служби у справах дітей та територіальні центри соціального обслуговування населення залишаться на своїх місцях, у тих же приміщеннях і з тим же обсягом функцій. Люди зможуть приходити туди, куди вони звикли, і обслуговуватися там, як і раніше.

Зекономлені кошти планують витратити на облаштування комфортного проживання в місті — зокрема, для ремонту каналізації у приватному секторі.

Фото прес-служби Чернігівської міської ради.