Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков узяв участь у церемонії вшанування пам’яті військовослужбовців, які загинули 31 серпня 2015 р. під час несення служби під стінами Верховної Ради України.

Учасники церемонії поклали квіти до Меморіальної дошки, встановленої на стіні Верховної Ради України, відбувся врочистий молебень.

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков під час брифінгу зазначив, що минуло вже чотири роки, а результату немає з розслідування обставин загибелі військовослужбовців.

«Страшно, коли гинуть наші хлопці, захищаючи Україну на фронті, але в рази страшніше, коли гинуть люди під стінами парламенту, захищаючи громадян України, і це залишається без покарання».

Д. Разумков підкреслив, що парламент допомагатиме в розслідуванні злочину у рамках чинного законодавства, щоб зазнали кари ті, хто винен у смертях людей. Також, за його словами, буде надано підтримку родичам постраждалих.

За його словами, народні депутати більш ретельно вивчать обставини тих подій, спілкуватимуться з близькими загиблих і поранених, ходитимуть на засідання суду. «Такий громадський контроль не буде зайвим, — наголосив голова парламенту і додав: —

Не потрібно залишатися осторонь».

У заходах взяли участь військовослужбовці Національної гвардії, родичі і близькі постраждалих та загиблих воїнів, священики, представники засобів масової інформації.

Довідково

31.08.2015 року після голосування у Верховній Раді України питання щодо змін до Конституції України у частині децентралізації влади, під парламентом сталися сутички між радикально налаштованими мітингувальниками та правоохоронцями. Внаслідок вибуху бойової гранати 68 військовослужбовців Національної гвардії дістали поранення, четверо загинули.

За особисту мужність, сумлінне та бездоганне служіння Українському народові, зразкове виконання військового обов’язку Указом Президента України нагороджені орденом «За мужність» ІІІ ступеня: Дебрін Ігор Анатолійович, Сластніков Дмитро Анатолійович, Костина Олександр Сергійович, Дацюк Богдан Вікторович.

Прес-служба апарату Верховної Ради України.
Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.