Її створили на запит громадськості та підтримали в рамках конкурсу «Місцеві ініціативи для розвитку громад» програми USAID DOBRE («Децентралізація приносить кращі результати та ефективність»).

За словами ініціаторки проекту Ірини Скуратко, яка працює методистом у «Підволочиському професійному ліцеї», учні цього державного навчального закладу безплатно надаватимуть послуги незахищеним верствам населення Підволочиської ОТГ. «Серед найпоширеніших послуг, які надаватимуть, — стрижка, миття та укладка волосся. Роботу учнів контролюватимуть педагоги. Діятиме соціальна перукарня на базі майстерні навчального закладу щочетверга. Завдяки грантовим коштам і підтримці партнерів проекту ми закупили нове обладнання», — розповіла Ірина Скуратко.

Показово, що учні також щосереди робитимуть зачіски на виїзді, в селах Підволочиської громади. «Першочергово учні працюватимуть у геріатричних закладах, що в селах Токи та Галущинці. За програмою проекту перукарські послуги вони зобов’язалися надати семистам жителям нашої громади», — повідомив голова Підволочиської ОТГ Віталій Дацко.

Під час відкриття у соціальній перукарні «Локон» демонстрували перукарське обладнання й надавали перукарські послуги всім охочим.