Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль за дорученням Президента Володимира Зеленського продовжує роботу над ліквідацією «сліпих зон» мобільного покриття на Рівненщині. Після робочої зустрічі з керівниками регіональних осередків провідних мобільних операторів України стало відомо, що до 15 жовтня після модернізації базової станції у селі Грем’яче, що в Острозькому районі, стане доступним інтернет-з’єднання 4G (LTE) та покращено мобільний зв’язок від «Київстар», а вже на початку 2020 року буде розширено мобільне покриття мережі «Київстар» довкола базової станції у селі Верхів Острозького району.

«Пріоритетне завдання — щоб якісний мобільний зв’язок з’явився на міжнародних трасах Рівненщини від кордонів із Житомирською та Волинською областями, від Рівного до кордону з Республікою Білорусь та на Варшавській трасі. Ми домовилися, що інвестплани мобільних операторів щодо кількості запланованих до спорудження вишок у наступному році будуть збільшені чи не втричі, що сприятиме максимальному розширенню мобільного покриття», — прокоментував голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

На сьогодні мобільний оператор «Київстар» на території Рівненщини має 354 базові станції, з яких 16 встановлені в цьому році. Оператор «Vodafone» нині налічує 271 базову станцію, з яких цьогоріч встановили 26. Розпочата нині активна робота над покриттям «сліпих зон» проводитиметься й упродовж 2020 року. Таким чином, Рівненщина отримає майже повне мобільне покриття вздовж основних доріг у кожному районі області.

Рівне.