Проект закону про Державний бюджет України на 2020 рік було подано Кабінетом Міністрів України до Верховної Ради України 15 вересня. 16 вересня проект закону надано народним депутатам України та Рахунковій палаті для ознайомлення.

Представлення проекту закону про Державний бюджет України на 2020 рік на пленарному засіданні Верховної Ради планується 20 вересня.

Не пізніше 1 жовтня триватиме розгляд проекту закону про Державний бюджет України на 2020 рік народними депутатами та комітетами, формування пропозицій до законопроекту та на-правлення їх до Комітету з питань бюджету. Пропозиції до законопроекту, направлені до Комітету з питань бюджету після 1 жовтня та/або з порушенням встановлених вимог, не розглядаються (частини перша та друга ст. 156 Регламенту Верховної Ради України).

Не пізніше 15 жовтня — розгляд Комітетом з питань бюджету пропозицій народних депутатів і комітетів до проекту закону про Державний бюджет України на 2020 рік, висновків Рахункової палати, підготовка висновків та пропозицій до законопроекту, а також таблиці пропозицій суб’єктів права законодавчої ініціативи.

16 (17) жовтня очікується надання народним депутатам Висновків і пропозицій Комітету з питань бюджету до проекту закону про Державний бюджет України на 2020 рік, а також таблиці пропозицій суб’єктів права законодавчої ініціативи.

18 жовтня відбудеться розгляд та прийняття проекту закону про Державний бюджет України на 2020 рік у першому читанні на пленарному засіданні Верховної Ради (схвалення Бюджетних висновків Верховної Ради).

21 жовтня — 3 листопада відбуватиметься підготовка Кабінетом Міністрів України за участю уповноважених представників Комітету з питань бюджету проекту закону про Державний бюджет України на 2020 рік до другого читання відповідно до Бюджетних висновків Верховної Ради.

Не пізніше 3 листопада відбудеться подання Кабінетом Міністрів України проекту закону про Державний бюджет України на 2020 рік, підготовленого до другого читання (разом із відповідними супровідними документами до нього).

4 (5) листопада планується надання народним депутатам поданого Кабінетом Міністрів України проекту закону про Державний бюджет України на 2020 рік, підготовленого до другого читання (разом із відповідними супровідними документами до нього).

4 — 14 листопада триватиме розгляд Комітетом з питань бюджету підготовленого до другого читання проекту закону про Державний бюджет України на 2020 рік та підготовка висновку щодо врахування у цьому законопроекті Бюджетних висновків Верховної Ради. Пропозиції народних депутатів, комітетів до законопроекту, підготовленого до другого читання, не розглядаються (частина третя ст. 158 Регламенту Верховної Ради України).

15 листопада відбудеться розгляд та прийняття проекту закону про Державний бюджет України на 2020 рік у другому читанні на пленарному засіданні Верховної Ради.

Не пізніше 25 листопада (у разі ухвалення Верховною Радою відповідного рішення) відбуватиметься підготовка Комітетом з питань бюджету проекту закону про Державний бюджет України на 2020 рік до третього читання (порівняльної таблиці статей законопроекту, розгляд яких перенесено на третє читання, і остаточної редакції законопроекту). Після прийняття законопроекту у другому читанні пропозиції народних депутатів, комітетів до нього не розглядаються (частина друга ст. 159 Регламенту Верховної Ради України).

У разі прийняття Верховною Радою відповідного рішення, не пізніше 1 грудня відбудеться розгляд та ухвалення проекту закону про Державний бюджет України на 2020 рік у третьому читанні та в цілому як закону на пленарному засіданні Верховної Ради.

Орієнтовний графік розгляду проекту закону про Державний бюджет України на 2020 рік схвалено на засіданні Комітету з питань бюджету 6 вересня 2019 року.

Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.