Його представив обласному активу перший заступник голови Офісу Президента Сергій Трофімов.

Владислав Скальський народився у Вінниці, закінчив місцевий національний технічний університет. Роботу розпочав у 21-річному віці менеджером. Був заступником директора будівельної компанії, менеджером компанії «Метро» у Києві, а потім керівником однойменного торговельного центру у Вінниці. У 2010 році працював у Казахстані, відповідав за роботу торговельного центру. Згодом — у Росії, де працював у мережі одного з гіпермаркетів.

В Україну повернувся у 2014-му. У Києві очолив торговельний центр «Океан Плаза». Наступного року перебрався до Вінниці. Спершу очолив комунальне підприємство міськради «Інститут розвитку міст», а у червні 2016-го призначений на посаду заступника міського голови. На той час ним був Володимир Гройсман.

На своє представлення Владислав Скальський прийшов пішки. Біля приміщення ОДА його зустріли пікетувальники. Одні з них з райцентру Тростянець. Там місцеві жителі добиваються припинення роботи і модернізації спиртозаводу, робота якого забруднює повітря. Скальський запевнив, що вникне в ситуацію і вирішуватиме її у правовому полі.

— Моє завдання у міськраді було відкривати щороку по одному новому підприємству у Вінниці, — так відповів він на запитання одного з активістів з іншої групи присутніх.

Журналістам відповів, що веде перемовини з майбутніми членами нової команди, які прийдуть на роботу в ОДА. При цьому зауважив, що надає перевагу місцевим або вихідцям з Вінниччини, які нині працюють у столиці чи інших регіонах. «Моя позиція — важливий результат, а не слова, — сказав він. — Сам я теж небагатослівний, нечасто роздаю інтерв’ю».

Стосовно свого попередника Валерія Коровія Скальський уточнив, що знає його, бо працювали разом. Каже, позитивно оцінює зроблене ним. До речі, пана Коровія, на знак подяки за виконану роботу, проводжали оплесками. При цьому присутні у залі піднялися зі своїх місць.

В одному з інтерв’ю на посаді заступника міського голови Владислав Скальський говорив про те, наскільки його вразила модель керівництва у Китаї. «Вона перевернула мій мозок, — зазначав посадовець. — У Китаї прем’єр-міністр це той самий продавець-комівояжер, тільки дуже високого рівня. Він їздить по світу і продає турбіни шанхайського заводу».

— Менеджер змінив менеджера, — зазначив після презентації один з присутніх у залі. — Є сподівання, що область продовжить свій розвиток у подальшому залученні інвестицій, розвитку підприємництва, створенні нових підприємств.

Під час роботи у міськраді Владислав Скальський один день на тиждень, у п’ятницю, приїжджав на службу на велосипеді.

— Думаю, продовжу цю традицію і на новому місці, — зазначив він перед тим, як зайти у приміщення ОДА, де його мали представити на новій посаді.

Вінниця.