Під час робочої зустрічі Голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова з Головою Представництва НАТО в Україні Александером Вінніковим відбулося обговорення поточних та майбутніх напрямів співробітництва. Дмитро Разумков запевнив представників НАТО в готовності парламенту до поглиблення відносин з Альянсом.

«Насамперед хотів би подякувати за послідовну позицію Північноатлантичного альянсу в питаннях боротьби за суверенітет та незалежність України, за політичну та гуманітарну підтримку. Усі гілки влади готові підтримувати реформи та зберігати євроатлантичний вектор розвитку України», — зазначив він.

Зі свого боку Александер Вінніков наголосив, що НАТО не визнає і не буде визнавати незаконну анексію Автономної Республіки Крим, а також продовжує пильно стежити за ситуацією на сході України і наполягає на повноцінному виконанні Мінських угод усіма сторонами. Він також зауважив, що на сьогодні головною метою співпраці НАТО та України є створення умов для впровадження євроатлантичних стандартів та принципів задля забезпечення гідного рівня національної безпеки.

Особливу увагу сторони приділили необхідності розробки або внесення змін до наявних законів задля забезпечення повноцінного функціонування закону про національну безпеку України.

Також учасники зустрічі обговорили питання реалізації спільних заходів щодо професійного розвитку працівників парламенту України та більш детального ознайомлення з принципами НАТО. Зокрема, Голова Представництва НАТО в Україні висловив сподівання щодо підтримки з боку парламенту програми «NATO—Ukraine Professional Development», що сконцентрована на навчанні держслужбовців лідерства, стратегічного планування та проект-менеджменту як важливих навичок для управління реформами. Глава парламенту запевнив представників НАТО в готовності підтримувати такі ініціативи.

Прес-секретар Голови Верховної Ради України.