Головою парламентського об’єднання «Друзі Івано-Франківська» обрано народного депутата від одномандатного виборчого округу № 83 позафракційну Оксану Савчук (на знімку ліворуч). «Ставимо перед собою завдання лобіювати інтереси міста на всіх можливих рівнях», — зазначила нещодавній керівник виконавчого комітету Франківська.

Цікаво, що до міжфракційного об’єднання ввійшли не тільки представники Прикарпаття Зіновій Андрійович та Андрій Іванчук, а й депутати з інших областей: Геннадій Вацак, Павло Бакунець, Ярослав Юрчишин, Соломія Бобровська, Ігор Гузь, Микола Люшняк, Іван Чайківський, Дмитро Лубінець, Ярослав Дубневич, Роман Лозинський, Петро Юрчишин, Ірина Констанкевич.

Робочий тиждень парламентаріїв насичений: пленарні засідання та робота в комітетах. Оксана Савчук розповіла, зокрема, про обговорення проекту закону «Про залізничний транспорт України».

«Акцентували увагу на тому, що на плечі міських громад перекладають фінансування міжміських пільгових перевезень на залізничному транспорті. Це не сприяє вирішенню питання, а навпаки — накладає додаткові навантаження на бюджети громад», — повідомила Оксана Савчук.

Попри насичений графік, депутат цікавиться життям свого виборчого округу. Приміром, відкриттям першого комунального Центру освітніх інновацій у Західному регіоні. «Працювали над його створенням майже два роки. Особисто контролювала кожен етап робіт — від документації та розробки дизайну до завершення ремонту. Тепер тут понад 20 різноманітних курсів і студій. Учні Івано-Франківська можуть додатково вивчати іноземні мови, готуватися до ЗНО чи конструювати роботів», — підсумовує Оксана Савчук.

Обласний центр Прикарпаття нині активно розвивається та втілює інноваційні проекти. Зі створенням парламентського об’єднання «Друзі Івано-Франківська» місто отримає вагому підтримку для поступу.

Фото надано Оксаною САВЧУК.