Віктор Овчарук (ліворуч) та Олег Кохман, голова Великогаївської ОТГ.

Фото надано прес-службою ТОР.

Навесні цього року врочисто відкрили амбулаторію загальної практики сімейної медицини у Великих Гаях, а тепер розпочинає діяти ще одна у Великогаївській громаді, в селі Баворів.

Реконструкцію приміщення дільничної лікарні у Баворові під лікарську амбулаторію загальної практики сімейної медицини здійснювали впродовж 2018—2019 років за рахунок коштів місцевого бюджету Великогаївської сільської об’єднаної територіальної громади. Тепер це комунальне некомерційне підприємство Баворівська амбулаторія загальної практики сімейної медицини забезпечує медичне обслуговування 4358 жителів із дев’яти сіл (Баворів, Застав’є, Грабовець Білоскірка, Козівка, Cмолянка, Cкоморохи, Прошова, Теофілівка).

Подяку керівництву громади, будівельникам і медикам за оперативну, якісну реконструкцію та добудову амбулаторії висловив голова обласної ради Віктор Овчарук. «Великогаївська громада зуміла акумулювати власні ресурси і вкладає їх, окрім іншого, і в оновлення медичної інфраструктури громади. А це, безумовно, веде до покращення надання медичних послуг населенню та їх розширення на місцях. Це зручно, це комфортно і не потребує багато часу, щоб дістатися до лікувального закладу. Амбулаторії ж мають змогу створювати належну матеріально-технічну базу для забезпечення функціонування первинної медичної допомоги. Відтак майже чотири з половиною тисячі жителів із дев’яти навколишніх сіл мають можливість отримувати якісну медичну допомогу в Баворівській амбулаторії загальної практики сімейної медицини. 

1 мільйон 300 тисяч гривень коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад та майже 2 мільйони 150 тисяч гривень власних коштів громади витрачено на реконструкцію та оснащення цієї амбулаторії, придбання автомобіля для сімейного лікаря. Ці факти свідчать лише про одне — у Великогаївській громаді пріоритетним є здоров’я кожного мешканця», — зазначив очільник області.