Ліонель Мессі. 

У Мілані, на сцені знаменитої опери «Ла Скала», відбулася церемонія вручення нагород найкращим футболістам світу за підсумками сезону за версією ФІФА під назвою The Best FIFA Football Awards 2019.

Ліонель Мессі («Барселона») — найкращий футболіст світу. Аргентинець випередив Кріштіану Роналду («Ювентус») та Вірджила ван Дейка («Ліверпуль»).

Нападниця збірної США Меган Рапіно стала найкращою футболісткою.

Найкращі тренери — Юрген Клопп («Ліверпуль» виграв Лігу чемпіонів) і Джил Елліс — наставниця збірної США, котра стала чемпіоном світу.

Гравець «Ліверпуля» та збірної Бразилії Аліссон Беккер здобув нагороду найкращого воротаря. У жінок відзначено Сарі ван Венендал (збірна Нідерландів, «Арсенал»).

Даніель Жорі отримав премію Ференца Пушкаша за найкрасивіший гол року. У чемпіонаті Угорщини, виступаючи за «Дебрецен», румунський півоборонець бісіклетою забив «Ференцварошу».

Бразилійка Сільвія Грекко разом із 11-річним сином Ніколасом здобула перемогу у номінації «Найкращий фанат 2019 року» за версією ФІФА.

Ця жінка підтримує захоплення сина, який народився передчасно і важив усього півкілограма. Хлопчик повністю втратив зір, також лікарі діагностували у нього аутизм. Утім, мати-героїня не покинула своє дитя — вона завжди водить його на домашні матчі улюбленого «Палмейраса» і коментує для хлопчика події на полі.

Символічна збірна року: Аліссон («Ліверпуль»), Рамос («Реал»), де Лігт («Ювентус»), ван Дейк («Ліверпуль»), Марсело («Реал»), Модрич («Реал»), де Йонг («Барселона»), Азар («Реал»), Мбаппе (ПСЖ), Роналду («Ювентус»), Мессі («Барселона»).

Тренер англійського «Лідса» Марсело Б’єлса став володарем премії Fair Play року разом зі своєю командою за епізод у матчі плей-оф проти «Астон Вілли».

Фото з Твіттеру.