За добу (на ранок 24.09) російські найманці 24 рази порушили режим припинення вогню. Противник чотири рази обстріляв ділянку розведення № 3 в районі Богданівки з озброєння БМП, гранатометів різних систем та стрілецької зброї. Також обстрілював позиції наших військових із заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 82 мм.

За даними прес-центру штабу ООС, у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» бойовики лупили поблизу Богданівки, Новотроїцького, Водяного, Пищевика, Гнутового, Талаківки, Новогнатівки, Красногорівки з озброєння БМП, гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» ворог гатив поблизу Луганського, Попасної, Новолуганського, Оріхового, Травневого, Зайцевого з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

«Унаслідок ворожих провокацій два військовослужбовці зі складу Об’єднаних сил дістали поранення», — зазначили в штабі.

За даними ГУР Міноборони, командування російських окупаційних військ на окупованих територіях Донецької і Луганської областей підвищує інтенсивність застосування диверсійно-розвідувальних та снайперських груп. «Бойовики терористичних угрупувань активізували підготовку до застосування підрозділів диверсантів. Вони прибули після тримісячної підготовки з ведення «партизанської війни» у навчальних центрах на території Ростовської області Росії. Бойовики випробовують на ефективність приховані способи обстрілу підрозділів ООС, опрацьованих на полігонах Південного військового округу російських збройних сил. Зокрема, для дезорієнтації та приховування звуку пострілів вогонь снайперами ведеться під прикриттям стрільби мінометів та гранатометів», — зазначили в силовому відомстві.