Партія та фракція «Батьківщини» звернулися до Президента Володимира Зеленського з вимогою перед ухваленням законопроекту про запровадженням ринку землі провести референдум з цього важливого питання. З цією метою фракція подає до парламенту законопроект «Про проведення всеукраїнських референдумів за народною ініціативою», а також проект змін до Земельного кодексу України, за якими рішення щодо продажу землі можна буде ухвалювати тільки після проведення референдуму. Про це під час учорашнього брифінгу заявила лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко.

Назвавши земельне питання важливим аспектом національної безпеки, Ю. Тимошенко заявила, що вже вісім обласних рад звернулися до Президента, Верховної Ради та уряду з проханням не ухвалювати рішення про продаж землі без рішення народу.

У зв’язку з тим, що на сьогодні в Україні немає закону про проведення всеукраїнського референдуму, Ю. Тимошенко закликала главу держави скористатися законодавчими ініціативами фракції «Батьківщини» — проектами законів про проведення всеукраїнських референдумів за народною ініціативою та про внесення змін до Земельного кодексу, які передбачають, що рішення про продаж землі можуть ухвалюватися лише на за результатами всеукраїнського референдуму.

Вл. інф.