Рівненський автомобільний ремонтний завод переживає важкі економічні та фінансові часи — він у боргах. Новий голова Рівненської ОДА Віталій Коваль шукає можливість допомогти йому заробляти, аби позбутися боргів. Новим клієнтом збиткового підприємства стане Головне управління ДСНС України у Рівненській області. Про це домовилися Віталій Коваль та керівник обласного ГУ ДСНС Сергій Крук під час робочої поїздки на Державне підприємство «Рівненський авторемзавод» (на знімку).

За словами Віталія Коваля, сьогодні мільйонні борги — це проблема не одного підприємства чи заводу нашого регіону, особливо в частині невиплати заробітної плати або неповної завантаженості виробничих потужностей.

«Основне завдання сьогодні — знайти внутрішні резерви області. У ситуації з авторемзаводом ми підключимо різні територіальні підрозділи, Держлісгосп, ДСНС, облавтодор тощо, щоб відновити взаємозв’язки між ними і завантажити підприємство замовленнями, а відтак і роботою. Адже дотувати такі підприємства безперспективно. Наше завдання — щоб кожне збиткове підприємство області вийшло на самоокупність і приносило доходи. Неважливо, державне воно чи комунальне. Будь-яка форма господарювання на Рівненщині має бути прибутковою», — наголосив Віталій Коваль.

У свою чергу керівник ДП «Рівненський авторемзавод» Сергій Лизін зауважив, що підприємство готове проводити капітальний та поточний ремонти великогабаритних автомобілів ЗІЛ, ГАЗ, КрАЗ, «Урал» тощо. Відтак невдовзі вони ремонтуватимуть пожежні автомобілі.

За словами начальника Головного управління ДСНС України в Рівненській області Сергія Крука, рівненські рятувальники завантажуватимуть авторемзавод капітальним ремонтом пожежних автомобілів, які передаються місцевим пожежним командам на область.

Рівне.

Фото надано прес-службою Рівненської ОДА.