Про це інформує НОК України.

За підсумками голосування Олімпійських комітетів Європи до числа лауреатів увійшла талановита українська легкоатлетка (стрибки у висоту) Ярослава Магучіх (на знімку). Протягом останнього року вона стала чемпіонкою ІІ літніх Юнацьких Олімпійських ігор у Буенос-Айресі (Аргентина), а також перемогла на чемпіонатах Європи U-18 та U-20.

Магучіх уже встигла чудово зарекомендувати себе і на дорослому рівні, здобувши перемогу на змаганнях «Діамантової ліги» в Досі (Катар) та ставши наймолодшою переможницею в історії цих змагань.

Окрім українки, до п’ятірки претендентів на високе звання також увійшли: Франко Гргіч (Хорватія) — дворазовий чемпіон Європейського юнацького олімпійського фестивалю з плавання; Мадіс Мігельс (Естонія) — дворазовий чемпіон Європейського юнацького олімпійського фестивалю з велоспорту; Ліза Пуcтай (Угорщина) — дворазова чемпіонка Юнацьких Олімпійських ігор з фехтування; Джорджіа Вілла (Італія) — триразова чемпіонка і володарка срібної медалі ІІ Юнацьких Олімпійських ігор зі спортивної гімнастики.

Переможець визначиться 26 жовтня на Генеральній асамблеї ЄОК, яка відбудеться у Варшаві (Польща). Він отримає від організаторів призові у вигляді 15 тисяч євро.

Фото НОК.