У зустрічі взяли участь Євген Шевченко, Юлія Яцик, Павло Мельник, Сергій Штепа, Сергій Мінько, Геннадій Касай, Роман Соха, Олександр Кабанов, Марина Нікітіна, Володимир Кальцев.

Очільник регіону та народні обранці обговорили пріоритетні питання, що потребують об’єднання зусиль представників усіх гілок влади.

— Упевнений, що такої міцної команди народних депутатів у Запорізькій області ще не було. Головне завдання на сьогодні — об’єднати зусилля та всі можливі ресурси задля розвитку Запорізької області, щоб результати нашої роботи відчули люди. Адже людина — насамперед. Маємо зробити так, щоб запоріжці жили на гідному рівні і навіть не знали слова «бідність», щоб ми були цікаві інвесторам, — зазначив посадовець.

Голова облдержадміністрації ініціював створення координаційної групи, до складу якої увійдуть народні обранці від Запорізької області. Ця група має просувати проекти розвитку регіону в парламенті.

— Я ніколи не ділю людей за політичними принципами чи уподобаннями. Усі ми запоріжці. Усі ми хочемо, щоб наш край процвітав, а нам самим було комфортно тут перебувати, щоб наші діти ходили тут у школи, а родини хотіли відпочивати у Приазов’ї. Тому сподіваюся на плідну спільну роботу, — наголосив Віталій Туринок.

За результатами зустрічі було виокремлено п’ять пріоритетів для подальшої співпраці: розв’язання екологічних питань, ремонт доріг (з подальшою трансформацією у забезпечення транспортної доступності), ремонт мостів через р. Дніпро у Запоріжжі, розвиток острова Хортиця та курортного Приазов’я (першочергово — водопостачання та водовідведення).

Підбиваючи підсумки зустрічі, Віталій Туринок відзначив, що часу для внесення пропозицій не так багато і діяти потрібно вже сьогодні, адже попереду прийняття державного бюджету і Запорізькій області необхідна підтримка народних депутатів під час відстоювання її інтересів, повідомили в департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю.

Фото: zoda.gov.ua