27 вересня. «Шахтар» — «Ворскла». 4:0. Голи: Бондар, 32, Коноплянка, 50 (п), Патрік, 72, Мораес, 77.

«Шахтар»: П’ятов, Додо, Бондар, Матвієнко, Ісмаїлі, Патрік, Степаненко (Коваленко, 67), Соломон (Марлос, 62), Тайсон, Коноплянка, Дентіньо (Мораес, 72). Тренер — Луїш Каштру.
«Ворскла»: Ткаченко, Кане, Баєнко, Чеснаков, Сапай, Саків, Габелок, Ндіайє, Петрович (Челядін, 81), Артур (Якубу, 60), Хебай (Васін, 64). Тренер — Віталій Косовський.

Рефері — Євген Арановський (Київ).

Харків. ОСК «Металіст». 4 638 глядачів. 12 градусів.

28 вересня. «Карпати» — «Колос». 1:2. Львів. «Україна». 1 651 глядач. Рефері — Іван Бондар (Київ). Голи: Назарина, 28 — Смирний, 9, Волков, 44. На 75-й хвилині Понде («Карпати») не реалізував пенальті (воротар).

«Олександрія» — «Львів». 2:0. Олександрія. КСК «Ніка». 1 297 глядачів. Рефері — Віталій Романов (Дніпро). Голи: Банада, 35, Безбородько, 90+2.

29 вересня. «Маріуполь» — «Десна». 0:4. Стадіон імені Володимира Бойка. 4 072 глядачі. Рефері — Ярослав Козик (Мукачево). Голи: Хльобас, 20, 67, Філіппов, 21, 81.

«Динамо» — «Дніпро-1». 2:0. Голи: Вербич, 30, Циганков, 80 (п).

«Динамо»: Бущан, Кендзьора, Шабанов, Кадар, Миколенко, Сидорчук, Гармаш (Караваєв, 90), Циганков, Вербич (де Пена, 86), Бєсєдін, Фран Соль (Буяльський, 57). Тренер — Олексій Михайличенко.
«Дніпро-1»: Юрчук, Польовий, Сафронов, Логінов, Лопирьонок, Кравченко, Багатов (Вакулко, 46), Когут, Назаренко (Коркішко, 80), Чичиков, Супряга (Куліш, 70). Тренер — Дмитро Михайленко.

Рефері — Анатолій Абдула (Харків).

Київ. НСК «Олімпійський». 16 685 глядачів. 18 градусів.

«Олімпік» — «Зоря». 0:5. Київ. «Динамо» імені Валерія Лобановського. 1 912 глядачів. Рефері — Сергій Бойко (Київська область). Голи: Юрченко, 40, Русин, 53, 87, Леднєв, 73, Кабаєв, 80. Вилучено Ксьонза («Олімпік», 37, груба гра).

І за рахунком, і за грою «Шахтар» мав величезну перевагу над «Ворсклою». Варто відзначити, що свої перші м’ячі в основному складі «гірників» забили чемпіон світу U-20 Валерій Бондар (дебют в основі) і новобранець клубу Євген Коноплянка (реалізував пенальті).

Переможці провели корисну репетицію перед матчем другого туру групового етапу Ліги чемпіонів. Як відомо, «помаранчево-чорні» сьогодні зіграють у Мілані на «Сан-Сіро» проти клубу «Аталанта». Чому в Мілані? Бо на стадіоні «Атлеті Адзуррі д’Італія» в Бергамо триває реконструкція.

***

«Колос» діяв самовіддано і старанно, своїх шансів не змарнував і грамотно діяв в обороні. Це й принесло клубу з Київщини перемогу в гостях.

***

Олександрійці відкрили рахунок під кінець тайму. Лучкевич прорвався правим флангом і прострілив у воротарську зону, де Банаді залишилось тільки підставити ногу, щоб забити гол.

Після відпочинку мало що змінилося. А перед фінальним свистком форвард «Олександрії» Безбородько закріпив перемогу.

***

Фатальними для «Маріуполя» стали дві хвилини в середині першого тайму, коли чернігівці забили свої м’ячі. Такий перебіг подій шокував приазовців. Потім вони трохи оговталися і намагалися бодай скоротити відставання до перерви. Але нічого не вийшло.

Після відпочинку господарі намагалися діяти гостро. Але забивав суперник. Висновок такий: сьогодні клас «Десни» вищий, ніж у «Маріуполя». І рахунок це підтверджує.

***

У першому таймі помітна перевага була на боці «Динамо». Але кияни забили лише раз. Циганков загострив атаку передачею на Миколенка, той поділився м’ячем із Вербичем, котрому залишалося тільки влучити в порожні ворота. Це він і зробив.

Після перерви на нетривалий час динамівці віддали ініціативу дніпрянам. Але потім знову почали грати першим номером. Створювали моменти, але гостей часто виручав воротар Юрчук.

Однак активність футболістів «Динамо» була не марною. Під час однієї з атак киян Логінов у своєму карному майданчику збив Бєсєдіна. І Циганков ефектно реалізував пенальті.

***

У матчі «Олімпіка» та «Зорі» відносна рівновага тривала до того моменту, доки з поля не вилучили донеччанина Ксьонза. Він дуже підвів команду.

Після того як рахунок став 0:2, футболісти «Олімпіка» виключилися з боротьби.