Голова Рівненської обласної ради Олександр Данильчук (на знімку) просить громадськість не вірити провокативним заголовкам та матеріалам, які упродовж кількох тижнів періодично з’являються в деяких місцевих ЗМІ і стосуються судових позовів щодо об’єкта на вул. Київська, 108 у Рівному. Хтось хоче ввести в оману громадськість з метою дискредитації Рівненської обласної ради та її керівництва, чинення тиску на суд у своїх інтересах.

«Прикро, що ті, хто замовляє такі матеріали, ще без остаточного рішення суду хочуть вплинути на думку громадськості, роздмухують ситуацію, маніпулюють фактами та, власне, зчиняють скандал, — переконаний голова Рівненської обласної ради Олександр Данильчук. — Підписуючи позов, я мав єдину мету — обстояти інтереси територіальної громади Рівненської області, кошти якої є в цьому об’єкті, й обласна рада зобов’язана їх захищати. Так роблять у всіх цивілізованих правових державах — вирішують такі справи в судах».

Олександр Данильчук наголосив на тому, що за процедурою, перш ніж повернути кошти, які громада свого часу вклала в цей об’єкт, необхідно визначити майнову частку. Сьогодні це зробити неможливо, не скасувавши результатів торгів.

«Водночас такої ситуації можна було уникнути. По-перше, одразу, як стало відомо, що право власності на цей об’єкт на 100 відсотків зареєстроване за державою, а регіональне відділення Фонду держмайна готує його продаж, ми звернулися до Фонду держмайна України, його регіонального відділення, до Державного агентства автомобільних доріг України, Служби автомобільних доріг у Рівненській області з проханням припинити приватизацію та визначити майнову частку обласної ради. Наші листи було проігноровано, а об’єкт продано. Тоді обласна рада звернулася до переможців торгів — ТОВ «Транс-Н» з листом, у якому попросила не підписувати угоду купівлі-продажу, бо є такі застереження. Підприємство це не зупинило. Тож, вважаю, обласна рада діяла за законом і винятково в інтересах громади області, яка свого часу також інвестувала в цей об’єкт», — підсумував Олександр Данильчук.

Юлія ВАСИЛЕНКО-СЛОБОДЕНЮК, керівник прес-служби Рівненської обласної ради.