У Донецькій області збільшать обсяг коштів, які виділяють із місцевих бюджетів на харчування в дошкільних закладах і школах. Про це заявив голова облдержадміністрації Андрій Шишацький. «Я вже дав доручення головам міст і районів. Для цього ми вишукуватимемо додаткові резерви і на обласному рівні», — сказав очільник області.

Одним із заходів стане додаткова вітамінізація дітей, яка проводиться з 2012 року. Торік до шкіл і дитсадків було завезено 600 тонн яблук. Кошти на їх закупівлю виділили із обласного та місцевих бюджетів. Передбачають, що таку вітамінізацію проводитимуть двічі на рік — восени і навесні.

Андрій Шишацький також відзначив, що малечу забезпечено місцями в дитячих садочках, а розвиток мережі дошкільних закладів залишається пріоритетом для обласної влади. Планують, що цього року в регіоні буде створено ще півтори тисячі місць у дитсадках та відкрито п’ять дошкільних закладів. Минулого тижня розпочав роботу новий садочок у Макіївці, розрахований на 75 місць. Його створили на базі колишнього дитбудинку «Пташеня», розформованого після того, як 85 відсотків вихованців знайшли родини.

Фото прес-служби Донецької обласної державної адміністрації.

Андрій Шишацький із вихованцями нового дитсадка в Макіївці.