Маріупольський міський голова Вадим Бойченко (ліворуч) та президент Американської торгової палати в Україні Андрій Гундер (праворуч).

Економічні перспективи розвитку Маріуполя та шляхи залучення великих інвестицій у місто було обговорено на зустрічі, яку провели маріупольський міський голова Вадим Бойченко та президент Американської торгової палати в Україні Андрій Гундер. Робочий діалог відбувся у Києві в Посольстві США в Україні.

Як зазначив під час зустрічі Вадим Бойченко, місто змінюється згідно з ухваленою Стратегією розвитку Маріуполя-2021. Реалізуються масштабні інфраструктурні проекти, тривають роботи з реконструкції проспектів, парків, лікарень, шкіл, будуються нові об'єкти.

За словами міського голови, все це стало можливим завдяки правильному розподілу коштів. З 2014 року в 37 разів збільшився бюджет розвитку. Сьогодні понад 1 млрд гривень з бюджету міста спрямовано на розвиток Маріуполя.

Вадим Бойченко підкреслив, що значною мірою на розвиток міста вплинули міжнародні інвестиції. Довіру партнерів Маріуполь завоював завдяки тому, що став одним з найбільш безпечних і прозорих міст України за версією Transparency International. Сьогодні він успішно співпрацює з USAID, Європейським інвестиційним банком, Європейським банком реконструкції та розвитку, Міжнародною фінансовою корпорацією, Європейським Союзом та іншими партнерами.

«Маріуполь відкритий до співпраці та інвестицій. Ми приділяємо велику увагу питанням розвитку підприємництва. Затверджено міську цільову Програму підтримки та розвитку мікро-, малого та середнього бізнесу на 2019–2021 роки. Наше завдання – створити максимально прозорі й сприятливі умови для розвитку та відкриття нового бізнесу в Маріуполі», – наголосив Вадим Бойченко.

У свою чергу, Андрій Гундер зазначив, що готовий сприяти тому, щоб Маріуполь розвивався, зокрема, через залучення до роботи в місті великих світових торгових мереж.

Фото прес-служби Маріупольської міськради.