Під час зустрічі керівника області Віталія Комарницького з Надзвичайним та Повноважним Послом Угорщини в Україні Іштваном Ійдяртом обговорено підготовку та організацію гуманітарної програми в Станиці Луганській та селі Валуйському Станично-Луганського району.

Зокрема, міжнародні партнери виявили намір у рамках гуманітарної допомоги сприяти покращенню надання медичної допомоги в прифронтовому районі. Наразі йдеться про ремонт даху на будівлі Валуйської сільської лікарської амбулаторії загальної практики сімейної медицини.

Іштван Ійдярто підкреслив, що уряд Угорщини має на меті покращити життєві умови населення Луганської області, постраждалого внаслідок воєнних дій, а також у подальшому розвивати економічне партнерство між його країною та областями Східної України. Угорщина всіляко підтримуватиме нашу державу як за допомогою прямих контактів, так і на міжнародній арені.

Перебуваючи в Луганській області, Іштван Ійдярто відзначив значні позитивні зрушення в процесі відновлення зруйнованого мосту та покращенні умов перетину лінії розмежування на КПВВ «Станиця Луганська».

Віталій Комарницький подякував угорському уряду за надзвичайно важливу допомогу й відзначив, що для жителів населених пунктів поблизу лінії розмежування та переселенців гуманітарна допомога досі не втрачає актуальності. Проте на рівні влади і бізнесу існує розуміння, що область потребує економічного розвитку — потужного та спланованого з урахуванням усіх реальних умов. «Наразі ми відкриті до залучення інвестицій, в тому числі й іноземних», — наголосив голова облдержадміністрації.

Під час зустрічі сторони обговорювали можливість розвивати бізнес-партнерство, зокрема в аграрному секторі, а також продовжувати співробітництво у напрямах європейської та євроатлантичної інтеграції України.