Про це говорили голова Закарпатської облдержадміністрації Ігор Бондаренко (на знімку праворуч) і консул Румунії в селищі Солотвино Тячівського району Флорін Пирву (ліворуч).

Очільник регіону просив дипломата підтримати ініціативу облдержадміністрації щодо відкриття пункту пропуску «Біла Церква — Сігету Мармацієй» на кордоні з Румунією, інформує прес-служба ОДА. 

Дійшли згоди, що наступного тижня проведуть нараду за участі всіх зацікавлених сторін, щоб цей проект якнайшвидше було реалізовано.

І. Бондаренко наголосив, що відкриття нових КПП на кордоні України з країнами ЄС у межах Закарпаття нагальне, оскільки необхідні додаткові переходи для реалізації туристичного й транзитного потенціалу області.

Керівник ОДА заявив, що Закарпатська область зацікавлена в залученні інвестицій у машинобудування, харчову промисловість, сільське господарство і туризм, видобуток корисних копалин та їх переробку. А ще запросив бізнес-кола Румунії долучитись до участі в інвестиційному форумі «Закарпаття —бізнес в центрі Європи», що відбудеться 10 жовтня в Ужгороді.

Фото прес-служби ОДА.