Цей платіж відповідає досягненням України в реформуванні держуправління, зокрема, через запровадження конкурентніших і прозоріших процедур відбору державних службовців. Про це «Європейській правді» повідомили у прес-службі Представництва ЄС в Україні.

«ЄС продовжує надавати підтримку реформі державного управління в Україні шляхом поширення знань, найкращих практик та виділення суттєвої фінансової підтримки», — зазначив голова Представництва ЄС в Україні посол Матті Маасікас. Також він додав: «Реформа державного управління — одна з ключових реформ, яку проводить Україна. Вдосконалення урядових процедур та стратегічне планування є необхідними кроками для модернізації державної служби, підвищення ефективності та прозорості урядових послуг, а також їхньої здатності реагувати на вимоги громадян».

Розрахована на п’ять років програма бюджетної підтримки із загальним бюджетом у 90 млн євро є частиною комплексної допомоги, яку ЄС надає реформі держуправління і яка також включає технічну допомогу урядовим установам (загалом 14 млн євро), і спільну з ЄБРР підтримку української архітектури реформ (загалом 27 млн євро).