У заході взяв участь народний депутат Сергій Мінько, а також голова Запорізької облдержадміністрації, представники Міністерства розвитку громад та територій України, Європейського інвестиційного банку, Представництва ЄС в Україні та Програми розвитку ООН, повідомили в прес-службі Мелітопольської міської ради.

Керівництво міста продовжує роботу над залученням інвестицій для реалізації масштабних проектів. Пріоритетним у цьому плані у 2019 році став напрямок вдосконалення закладів сфери освіти. Зокрема, до початку холодного сезону повноцінне утеплення отримали два дитячі садочки — №№ 41 та 47. Тут виконали капітальний ремонт фасадів, покрівель та заміну старих вікон на нові енергозберігаючі. Вартість двох проектів становить понад 11 мільйонів гривень. Роботи виконано в рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України за рахунок коштів Європейського інвестиційного банку.

Під час заходу до всіх присутніх звернувся народний депутат Сергій Мінько:

— Модернізацію, утеплення та благоустрій прилеглої території в цих дошкільних закладах на загальну суму понад 11 мільйонів гривень проведено завдяки співпраці з Європейським інвестиційним банком у рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України, — відзначив він.

Усього за цією програмою реалізують сім великих інфраструктурних проектів, у тому числі й комплексне утеплення трьох шкіл та двох медичних установ. Роботи на цих об’єктах вже наближаються до завершення. У результаті — істотне поліпшення якості надання послуг отримають майже 67 тисяч жителів міста.

Сергій Мінько від імені всіх мелітопольців подякував присутнім партнерам: представникам Європейського Союзу, Програми розвитку ООН, Європейського інвестиційного банку, Міністерства розвитку громад і територій України, керівникам області. Всім, без чиєї допомоги втілення таких проектів у життя було б неможливе.

Колективи дитячих садочків, у свою чергу, відповідально поставилися до зустрічі гостей та підготували яскраву та цікаву розважальну програму. Малюки разом з вихователями не тільки вивчили запальні танці, а й висловили вдячність за здійснення мрії.

Фото: zoda.gov.ua