Присягу на вірність українському народу склали 48 хлопців і дівчат, які є випускниками центру первинної професійної підготовки «Академія поліції» Донецького юридичного інституту МВС України (на знімку).

Щоб стати поліцейськими, слухачі «Академії поліції» пройшли жорсткий відбір, чотиримісячне навчання та склали іспити. Молоді співробітники Нацполіції урочисто поклялися служити та захищати громадян. Вони поповнили різні підрозділи в Донецькій області.

«Академія поліції» здійснює підготовку вперше прийнятих на службу, забезпечує підвищення кваліфікації та перепідготовку молодшого складу поліції, а також проведення окремих форм службової підготовки співробітників.

Як поінформували у прес-службі ГУ Нацполіції в Донецькій області, нині у поліції Донеччини працюють майже п’ять тисяч співробітників.

Владислав ЛЕОШКО.

Фото прес-служби ГУ Нацполіції в Донецькій області.

Тим часом

На Херсонському факультеті Одеського держуніверситету внутрішніх справ запровадили новий предмет «Іноземна мова за професійним спрямуванням». І вивчають його не тільки в аудиторіях, а практикують метод «занурення» у тему, приміром, з виходом на місце уявного злочину, для виявлення його обставин та опитування свідків і потерпілих чи потерпілого. Тому за рік-два майбутні слідчі, дізнавачі та співробітники кримінальної поліції вже будуть спроможні не тільки підтримати бесіду на побутові теми англійською, а й допитати іноземного гостя чи дізнатися, якої правової допомоги він потребує. Власне, так і потрібно працювати сучасній українській поліції.

Вл. інф.