Стартував третій сезон проекту «Ядерна школа РАЕС», який покликаний популяризувати атомну енергетику, поширювати серед молоді знання про галузь, формувати потенційний кадровий резерв для станції. Цьогоріч до нього долучилися понад 160 учнів освітніх закладів міста Вараш та населених пунктів зони спостереження.

Як зазначив заступник гендиректора РАЕС з персоналу Ігор Вітковський, програма школи, як і минулими роками, дуже насичена, включає цікаві лекції від фахівців та інструкторів Рівненської АЕС, спілкування зі студентами профільних вишів та молодими спеціалістами електростанції, доповіді учнів та ділові ігри, стажування на посадах атомників, екскурсії на промисловий майданчик, зовнішні промислові об’єкти, інформаційний і навчально-тренувальний центри РАЕС.

Першу вступну лекцію-бесіду «Професія — енергетик» провів генеральний директор РАЕС Павло Павлишин (на знімку). Слухачі дізналися багато пізнавальної інформації, зокрема, про тенденції розвитку атомної галузі у світі, історію створення Рівненської АЕС, основні цілі, принципи та особливості діяльності електростанції, її роль та місце в енергетиці України. Детально керівник РАЕС розповів також про кадрову політику підприємства.

Про свої очікування від проекту учень 3-го курсу ПТУ РАЕС Павло Хомич каже, що це цікаві враження та нові знання. Учениця 9-го класу Вараської гімназії Юлія Оленич сподівається, що «Ядерна школа РАЕС» допоможе зробити їй вірний вибір щодо майбутньої професії.

«Ядерна школа РАЕС» триватиме до квітня 2020 року.