У Рівному припинено діяльність міжрегіональної злочинної групи, до складу якої входили жителі Рівненської та Волинської областей, яка займалася контрабандою прекурсорів з подальшим виготовленням метамфетаміну в нарколабораторії та його збутом наркозалежним особам на території України.

Встановлено, що ця група з чотирьох осіб почала діяти з липня нинішнього року. Організатор — житель Рівного, який раніше не раз притягався до кримінальної відповідальності за злочини у сфері наркобізнесу. До її складу також входило подружжя, яке займалося безпосередньо контрабандним переміщенням прекурсорів.

6 жовтня правоохоронці затримали подружжя контрабандистів на митному посту «Устилуг» Волинської митниці під час чергової спроби незаконного ввезення до України понад тисячі ста псевдоефедриновмісних пігулок «Cirrus», які жінка намагалася приховати під одягом. Водночас у Рівненському районі було затримано ще двох їхніх спільників.

Співробітниками СБУ задокументовано понад 10 епізодів контрабандного переміщення через державний кордон псевдоефедриновмісних пігулок, їх переробки та збуту на території України. Загальна сума щомісячного незаконного прибутку від збуту партій метамфетаміну становила більш як мільйон гривень.

Під час санкціонованих обшуків за місцями проживання та підсобних приміщень фігурантів справи було виявлено підпільну нарколабораторію, прекурсори в особливо великих розмірах та розфасовану психотропну речовину метамфетамін.

На даний час у рамках відкритого кримінального провадження чотирьом зло-вмисникам повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених статтями 305 та 311 Кримінального кодексу України, а організатора затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Про це повідомила прес-група УСБУ в Рівненській області.

Фото прес-групи УСБУ в Рівненській області.