Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков зустрівся із керівниками делегацій вищих органів аудиту Азербайджанської Республіки, Грузії, Республіки Білорусь та Республіки Вірменія (на знімку).

Учасники зустрічі обмінялися думками щодо важливості місії аудиторських структур у частині контролю за використанням бюджетних коштів.

Голова парламенту зазначив, що відносини з аудиторськими офісами завжди залишатимуться дружніми, відкритими і конструктивними. Він також підкреслив, що Рахункова палата України є головним механізмом контролю в державі.

«Дуже важливо тримати руку на пульсі. Ми сподіваємось, що Рахункова палата України не підведе ні Верховну Раду, ні громадян нашої держави», — зазначив Дмитро Разумков.

Окрім того, голова парламенту наголосив, що на етапі підготовки Державного бюджету на 2020 рік роль Рахункової палати є ключовою. За його словами, позитивні ініціативи з боку палати будуть підтримані й впроваджені.

Своєю чергою, голова Рахункової палати України Валерій Пацкан підкреслив, що Рахункова палата — це надійний тил і партнер Верховної Ради у процесі бюджетного планування.

Голова Комітету Верховної Ради з питань бюджету Юрій Арістов наголосив, що старі погляди на формування бюджету та використання державних коштів залишаться у минулому. «Ми будемо будувати бюджетні процеси із урахуванням прогресивних підходів та інновацій, що реалізовуються в розвинутих країнах», — сказав він.

У той же час, директор програми GIZ GmbH Належне Врядування Томас Маєр наголосив на необхідності тісної співпраці між рахунковими палатами у сферах, що мають важливе значення для розвитку економіки, зокрема, у сфері енергоефективності, приватному секторі і керуванні державою.

Прес-служба апарату Верховної Ради України.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.

Більше фото тут.