Із 28 депутатів на сесії були присутні 24, і всі як один підтримали проект рішення. Така одностайність здивувала багатьох містян: якщо ніхто з депутатів не проти бюджету, то чому Глухів жив без нього аж три квартали року, і лише у четвертому міські потреби та програми одержали повноцінне фінансування?

Формальна відповідь на це запитання відома: бюджет не могли прийняти через те, що кілька разів не вдавалося забезпечити депутатського кворуму для проведення сесії. Нарешті, проблема «розсмокталась», бо якщо прийняли бюджет — найголовніше рішення року, всі інші проекти рішень автоматично переходять у категорію перспективних.

На сесію прийшли багатодітні матері та інші соціально незахищені громадяни, котрі через відсутність міського кошторису вже кілька місяців не можуть отримати допомогу від держави. У багатьох це був уже далеко не перший візит, але раніше емоційні промови земляків на депутатів не впливали. Нарешті, крига скресла, і вже невдовзі люди зможуть одержати свої кревні. Соціально незахищеним землякам у міськраді пообіцяли, що вже найближчим часом вони одержать гроші, на які чекають вже багато місяців. Одна з присутніх на сесії багатодітних жінок не втрималась і голосно гукнула депутатам: «Спасибі за подарунок!»

Однак подальші події засвідчили, що дякувати рано, та й, власне, нізащо. Річний бюджет у Глухові прийняли 27 вересня, але станом на 10 жовтня жодна з багатодітних матерів ще не одержала жодної копійки. Йдеться про виплати при народженні у сім’ї третьої, четвертої і більше дитини.

Журналісти обласного тижневика «Ваш шанс» зателефонували до управління соцзахисту міськради та поцікавились, чому багатодітним сім’ям не віддають грошей, гарантованих чинним українським законодавством. Чиновники відповіли: хоч річний бюджет Глухова і прийняли, цього для здійснення виплат недостатньо. Бо до тільки-но ухваленого кошторису треба внести... поправки! Щоб це зробити, треба знову скликати сесію, а зібрати депутатів докупи, як і раніше, непросто. Запланована на 10 жовтня сесія Глухівської міськради знову не відбулась, і знову — через відсутність кворуму.

Тож чи довго ще малозабезпечені жителі колишньої гетьманської столиці залишатимуться заручниками своїх уповноважених представників, наразі залишається невідомим.