Народний депутат Жан Беленюк («Слуга народу») (на знімку) закликав уряд та парламент підтримати бюджетні пропозиції щодо збільшення зарплат тренерам дитячо-юнацьких спортивних шкіл.

«Не може бути розвитку українського спорту, якщо держава не створює всіх необхідних умов для тих, хто виховує і тренує наших майбутніх спортивних зірок. А розвиток спорту — це не тільки будівництво спортивних майданчиків, стадіонів і спортивних баз, але також достойна оплата праці тренерів дитячо-юнацьких спортивних шкіл», — сказав він під час брифінгу та назвав несправедливим те, що в судді Конституційного Суду заробітна плата становить 200—300 тисяч гривень, а тренер дитячо-юнацької спортивної школи отримує в районі 5 тисяч гривень. Саме тому підвищення зарплат для всіх тренерів Жан Беленюк назвав одним з найважливіших питань, якими він займається в парламенті. «Я подав Прем’єру-міністру та до бюджетного комітету звернення про підтримку із держбюджету місцевих бюджетів, що гарантувало б у наступному році збільшення зарплат тренерам», — повідомив парламентарій та подякував всім членам Комітету з питань бюджету та його голові Юрію Арістову за підтримку поправки, яка передбачає виділення для цього в бюджеті-2020 необхідних коштів.

«Впевнений, що реальними справами ми розвиватимемо спорт в Україні та забезпечуватимемо майбутні перемоги», — підкреслив Жан Беленюк.