Шановні учасники та гості виставки!

Щиро вітаю вас із відкриттям представницького міжнародного форуму з проблем упровадження наукових і педагогічних інновацій у систему освіти України.

Успіх держави в сучасному глобалізованому світі швидкоплинних інформаційних технологій нерозривно пов’язаний з рівнем освіти та досягненнями науки. Обраний Україною шлях на європейську інтеграцію, динаміка соціально-економічних і політичних змін в усіх сферах життєдіяльності нашої держави обумовлюють нові вимоги до якості і конкурентоспроможності вітчизняної освіти.

Освіта і наука формують духовний та інтелектуальний потенціал нації, забезпечують професійну компетентність трудових ресурсів та підготовку фахівців і науковців, здатних продукувати наукоємні високі технології, новітні знання, утверджувати Україну як провідну державу світу.

Модернізація національної системи освіти сьогодні має визначатися сучасною парадигмою розвитку, бути випереджувальною з високою якістю змісту навчання, інноваційною, відповідати міжнародним стандартам, бути адаптованою до викликів цивілізованого світу. Освітній процес вимагає постійного оновлення знань, упровадження ефективних педагогічних технологій, форм і методів, завдяки яким формуються нова генерація молодого покоління, патріоти України.

Реформування освітньої галузі має стати загальнонаціональним пріоритетом, здійснюватися в активній комунікації з освітньою спільнотою за підтримки органів державної влади, органів місцевого самоуправління, наукових установ і підприємств.

Переконаний, що визначені державою вектори розвитку нашої країни стануть основоположними в діяльності педагогічних і наукових колективів. Наше бажання — якнайшвидше забезпечення достойного майбутнього України, відродження і примноження кращих традицій нашого народу, збереження суверенітету і цілісності нашої Батьківщини.

Упевнений, що проведення такого поважного форуму з презентацією здобутків в інноваційній і науковій діяльності, досвіду їх упровадження і поширення в освітній практиці, обговорення із зарубіжними колегами нагальних проблем розвитку освіти сприятиме подальшому успішному реформуванню вітчизняної системи освіти, інтеграції України як рівно-
правного партнера в європейське та міжнародне співтовариство.

Нова Верховна Рада України вважає пріоритетом своєї діяльності розвиток національної освіти і науки, тож докладе всіх зусиль для законодавчого забезпечення цих галузей, створення належних умов для навчання молоді, праці педагогів і науковців, зміцнення матеріально-технічної бази закладів освіти.

Бажаю всім освітянам міцного здоров’я, звершень, плідної праці та успіхів на шляху добра і справедли-вості.

Голова Верховної Ради України Дмитро РАЗУМКОВ.