Комітет з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин проводить розширене виїзне засідання комітету щодо моніторингу дотримання прав громадян України, які проживають у районі проведення Операції об’єднаних сил та на тимчасово окупованих територіях у Донецькій, Луганській областях, з метою визначення першочергових законодавчих ініціатив у зазначеній сфері.

Голова комітету Дмитро Лубінець сказав, що це вперше депутати у складі комітету з кворумом відвідали зону війни. Одне з головних питань — проблеми колишніх жителів села. Як їм відшкодовувати майно і що робити далі? Представниця громади села пізніше на зустрічі з депутатами виклала проблеми їхнього вимушеного переселення, попросила політиків допомогти в їх розв’язанні.

Голова комітету зазначив, що громада Широкиного приєднається до громади Сартани і це полегшить вирішення багатьох питань. Зокрема, жителі не можуть відвідати свої домівки. Лубінець пообіцяв, що і цю проблему намагатимуться розв’язати.

Фото Олександра КЛИМЕНКА.