Група А. «Брюгге» (Бельгія) — ПСЖ (Франція). 0:5. «Галатасарай» (Туреччина, Стамбул) — «Реал» (Іспанія, Мадрид). 0:1. ПСЖ — 9 очок, «Реал» — 4, «Брюгге» — 2, «Галатасарай» — 1.
 
Група В. «Олімпіакос» (Греція, Пірей) — «Баварія» (Німеччина, Мюнхен). 2:3. «Тоттенгем» (Англія, Лондон) — «Црвена Звезда» (Сербія, Белград). 5:0. «Баварія» — 9, «Тоттенгем» — 4, «Црвена Звезда» — 3, «Олімпіакос» — 1.
 
Група D. «Ювентус» (Італія, Турин) — «Локомотив» (РФ, Москва). 2:1. «Атлетіко» (Іспанія, Мадрид) — «Байєр» (Німеччина, Леверкузен). 1:0. «Атлетіко» —7, «Ювентус» — 7, «Локомотив» — 3, «Байєр» — 0.
 
Група С. «Манчестер Сіті» (Англія) — «Аталанта» (Італія, Бергамо). 5:1. Єдиний гол у гостей забив гравець збірної України Руслан Малиновський (на знімку).
 
 
«Шахтар» (Україна, Донецьк) — «Динамо» (Хорватія, Загреб). 2:2. Голи: Коноплянка, 16, Ольмо, 25, Оршич, 60 (п), Додо, 75.
 
«Шахтар»: П’ятов, Болбат (Додо, 66), Кривцов, Матвієнко, Ісмаїлі, Степаненко, Патрік, Марлос (Коваленко, 84), Тайсон, Коноплянка (Соломон, 66), Мораес. Тренер — Луїш Каштру.
«Динамо»: Лівакович, Стоянович, Теофіль-Катрін, Ділавер, Перич, Леовац, Ольмо, Адемі (Гояк, 68), Моро, Оршич (Іванушец, 90), Гавранович (Петкович, 62). Тренер — Ненад Беліца.
 
Рефері — Антоніо Матеу Лаос (Іспанія).
 
Харків. ОСК «Металіст». 21 526 глядачів. 12 градусів.
 
Несподівано в муках провів цей матч «Шахтар». Він вирвав очко в домашньому матчі з непоступливим і добре підготовленим суперником.
 
А починалося все шикарно: Коноплянка (на знімку вгорі) ударом у дальній кут забив після атаки правим флангом. Бездоганну передачу йому зробив Марлос. Здавалося, що «гірники» не зупиняться на досягнутому.
 
Але варто було їм відійти назад, і рахунок став нічийним. Найактивніший у складі «Динамо» Ольмо відмінно зіграв на випередження.
 
Кінцівка тайму була за «Шахтарем», але рахунок не змінився.
 
Після перерви господарі намагалися налагодити гру. Але замість цього заробили пенальті. Прикро, що помилився досвідчений П’ятов. Покарання чітко виконав Оршич.
 
Склалася досить непроста ситуація, яку приємною не назвеш. Однак, як і в матчі проти «Аталанти», вдалі заміни зробив Луїш Каштру. І це допомогло «гірникам» врятуватися. Виявивши індивідуальну майстерність, забив свіжий Додо.
 
За час, що залишився, «Шахтар» доклав чимало зусиль, щоб вирвати перемогу. Але не пощастило.
 
***
 
Луїш Каштру:
 
— Насправді «Динамо» нас не здивувало. Команди грали у схожому стилі. Єдина різниця, напевно, що хорвати сфолили 21 раз, а «Шахтар» — лише 8. Можливо, саме це й не давало нам розвивати свою гру. Суперник діяв агресивно та жорстко.
 
Нам вдавалося більше контролювати м’яч, але ми не змогли втілити це у гольові моменти. Гра була доволі рівною. Напевно, нічия стала логічним результатом.
 
Хоча ми дуже хотіли перемогти, але не вийшло. Дуже важливо в таких випадках не дати перемогти своєму супернику. Ми були у складній ситуації, але зрівняли рахунок та здобули нічию. Працюватимемо, щоб пройти далі. Завдання «Шахтаря» — вийти до 1/8 фіналу — ніхто не скасовував.
 
Ведуться розмови, що, мовляв, чемпіонату України бракує рівня. Давайте будемо чесні. Якщо поглянути на Європу, то є Іспанія, Англія, Італія, Німеччина та Франція. Решта чемпіонатів схожа, там теж є кілька команд, які змагаються за чемпіонство. Тому я не думаю, що рівень чемпіонату впливає на пропущені голи в Лізі чемпіонів...
 
Фото uefa.com