Голодомор, як і Голокост, — це злочин геноциду. Обидва було вчинено тоталітарними режимами. Про це йдеться у зверненні «Голосу» до німецького парламенту. «Тому ми з тривогою сприймаємо новину, що німецький парламент може не прийняти ідею визнання Голодомору геноцидом», — зазначають народні депутати.

У травні петиція до Бундестагу про визнання Голодомору геноцидом набрала 56 тисяч підписів — навіть більше, ніж потрібно для розгляду. Лідер «Голосу» Святослав Вакарчук (на знімку) також підписав її і досі розраховує на підтримку німецького парламенту.

«Голос» щиро сподівається, що Бундестаг ухвалить рішення, яке визнає Голодомор геноцидом, адже визнання на міжнародному рівні — це єдиний спосіб уникнути повторення страшних трагедій у майбутньому.

«Щороку весь світ вшановує пам’ять загиблих у Голокості — це прояв людяності та щеплення від забуття, нагадування про те, чого ніколи більше не має статися. Визнання Голодомору геноцидом, що забрав мільйони життів українців через жорстокість радянської влади, — таке саме нагадування усьому світові, застереження від тоталітаризму та пам’ятник невинно вбитим», — переконаний Святослав Вакарчук.