Про це інформує Reuters.

Попередня зустріч відбулася у середу, проте європейські дипломати не визначилися з відповіддю на прохання Лондона про нову відстрочку. Президент Європейської Ради Дональд Туск після засідання заявив, що він рекомендує лідерам 27 країн — членів спільноти підтримати продовження Brexit. Однак якщо позиції європейських лідерів істотно відрізнятимуться, у понеділок може бути скликано екстрений саміт. Якщо країни ЄС не знайдуть спільного рішення, Велика Британія буде зобов’язана залишити спільноту без будь-якої угоди 31 жовтня.

ЗМІ повідомляють, що, зокрема, Франція готова погодитися на нове перенесення Brexit лише на вкрай короткий термін, а Німеччина не заперечуватиме будь-яку пропозицію Брюсселя надати Лондону продовження терміну «розлучення» з Євросоюзом.

Нагадаємо, у вівторок Палата громад британського парламенту підтримала угоду про вихід з ЄС прем’єр-міністра Бориса Джонсона в цілому, але відхилила його плани щодо прискореного її затвердження. Напередодні перед голосуванням очільник уряду обіцяв у разі поразки відкликати документ і запропонувати дострокові вибори.