Керівник апарату Верховної Ради України В’ячеслав Штучний (на знімку перший ліворуч) узяв участь у зустрічі генеральних секретарів парламентів країн Східного партнерства в Страсбурзі. Однією з головних тем для обговорення під час заходу стало впровадження мережі генеральних секретарів країн Східного партнерства з метою підвищення потенціалу персоналу парламентів.

Очільник апарату українського найвищого законодавчого органу влади  В. Штучний наголосив на важливості та актуальності багатосторонньої співпраці на рівні генеральних секретарів парламентів. За його словами, під час зустрічі обговорили питання перспективи співпраці та взаємодії з європейськими партнерами. Водночас ішлося про обмін досвідом у проведенні функціонального аудиту апарату Верховної Ради. Порушували також питання дигіталізації, електронного документообігу та впровадження електронних систем.

Під час дискусій акцентували увагу на загальних викликах, які стоять перед апаратами парламентів, та шляхах напрацювання рішень для ефективної і сталої співпраці. Серед іншого розглядалися можливості організації тренінгів у рамках багатосторонньої співпраці,  здійснення парламентського нагляду та використання напрацювань у галузі ІТ-технологій, проведення аналізу даних, дигіталізації робочого процесу тощо.

У зустрічі також брали участь: генеральний секретар Парламентської асамблеї Ради Європи Войцех Савицький, начальник штабу — генеральний секретар Національної асамблеї Республіки Вірменія, голова мережі генеральних секретарів парламенту країн Східного партнерства Тігран Галстян, генеральний секретар парламенту Грузії Гіві Міканадзе, генеральний секретар парламенту Республіки Молдова Адріан Албу.

Прес-служба апарату Верховної Ради України.

Фото надано прес-службою апарату Верховної Ради України.