Останнім часом деякі райони німецької столиці стали схожими на смітники. Тому міська влада вирішила боротися із цим злом новими — високими, драконівськими — штрафами.

Тож минулого четверга, 24 жовтня, сенат Берліна оприлюднив новий каталог штрафів, які стягуватимуться за правопорушення. Так, за кинутий на тротуар недопалок чи жувальну гумку доведеться заплатити 120 і 80 євро (досі — 55 євро).

Громадянам, котрі вигулюють своїх улюбленців у громадських місцях, але не прибирають за ними, відтепер це «задоволення» коштуватиме від 80 до 300 євро. А представникам служби порядку — вуличним патрулям — навіть дозволено виписувати штрафи за собачі «купки» в розмірі 1500 євро!

Тим, хто залишить на вулиці старі шини, загрожує покарання у розмірі від 300 до 800 євро. За незаконне викидання будівельного сміття штраф становитиме від 600 євро до 25 тисяч — залежно від його кількості.

Застереження: годі й сподіватися, що ваша «акція» залишиться непоміченою патрулями! Німецькому «сусідові» завжди й дуже добре видно все — про це він неодмінно й негайно повідомить службі порядку.

Берлін.