Він роз’яснив, що йдеться про твердження Харадіная, начебто глава уряду Албанії, президенти Косово — Хашим Тачі та Сербії — Александр Вучич поділять на трьох 10 мільярдів євро за територіальний розділ колишньої сербської провінції.

«Харадінай доводитиме в суді, що його твердження про 10 мільярдів євро, які я нібито маю розділити з Хашимом Тачі й президентом Сербії, достовірні», — заявив Еді Рама, додавши, що його юристи вже готують позов до суду. І також прокоментувати відставку колишнього глави уряду Косово. «Він подав у відставку, але все ще перебуває там (у політиці й уряді. — Ред.). Це людина, якій я був чимось зобов’язаний. Але зараз сподіваюся, що він востаннє з’явився в пристойному товаристві, бо збрехав у найбезсовісніший спосіб», — наголосив Еді Рама.

Повідомляючи про це, косовська газета Koha Ditore нагадала своїм читачам, що раніше в інтерв’ю виданню Ora News Рамуш Харадінай назвав таємну причину виникнення політичної кризи в Косово. Вона, за його твердженням, полягає в шахті «Трепча», яка розташована на території Косово, в Митровиці. Питання належності цієї шахти й усього переробного комбінату, побудованого поруч, є причиною спору між сербською і косовською владою. За словами екс-прем’єра Косово: «Інвестиції, які вкладені в шахту й комбінат, не перевищують 140 мільйонів євро, але «Трепча» щорічно приносить прибуток в 500 мільйонів євро. За 20 років він сягне 10 мільярдів, яким має радіти Косово. Тому я запобіг пограбуванню «Трепчі», до якого причетні Рама, Тачі й Вучич. Так, саме я зупинив грабіж 10 мільярдів, який мали реалізувати за планом поділу Косово. Це була таємна економічна мета розміну територіями між Косово й Сербією. І Тачі,  Вучич та Рама були однодумцями в реалізації цієї схеми. Я зруйнував її, і сьогодні «Трепча» належить єдино Косово», — похвалився своїми заслугами Рамуш Харадінай.

Тепер уже не в інтерв’ю журналістам, а в суді екс-прем’єру Косово доведеться доводити існування подібної таємної схеми та істинність своїх слів. А також відповідати за наклеп на адресу трьох політиків. Звісно, якщо його буде доведено позивачем, тобто прем’єром Албанії.