Народні депутати України від Волині — Ігор Палиця, Ірина Констанкевич, Ігор Гузь, Степан Івахів та Вячеслав Рубльов — вважають, що в області має бути чотири райони (повіти), а не три, як передбачається урядом. Відповідне звернення вони надіслали на ім’я Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука, де висловили свою стурбованість питанням формування нового територіального устрою України, та, зокрема, Волинської області, яке буде проведено у зв’язку з реформою децентралізації. У ньому народні депутати просять Прем’єр-міністра врахувати необхідність укрупнення районів на основі територіальних громад, створити не менш як чотири райони (повіти) з центром в одному із районів північної Волині.

За проектом передбачено, що таких районів (повітів) має бути лише три з центрами в Луцьку, Володимирі-Волинську чи Нововолинську або Ковелі. Згідно з цим планом величезна територія північніше міжнародної автомагістралі М-07 (і не тільки) увійде до складу Ковельського району (повіту). Це, на думку народних депутатів, створить певні труднощі в керованості цією територією, незручності для місцевого населення.

— Адже, зважаючи на специфіку вказаної місцевості та наявні проблеми, територіальна віддаленість адміністративного центру може призвести до неможливості ефективно отримувати на цій території громадянами адміністративні, медичні, соціальні та інші послуги. «Важливо уникнути невідповідності наявного стану речей у сфері адміністративно-територіального устрою задля побудови спроможної та дієвої системи місцевого самоврядування», — йдеться в депутатському запиті.

Депутати просять Прем’єр-міністра врахувати необхідність укрупнення районів на основі територіальних громад, створивши в області не менш як чотири райони (повіти), і один із них з центром в одному із районів північної Волині.