Перевірки автотранспортних засобів під час перевезення тварин та продукції тваринного походження здійснюють у Донецькій області мобільні групи, до складу яких входять співробітники ветеринарної міліції, ДАІ та Державної служби ветеринарної медицини. Це пов’язано з фактом виявлення випадків африканської чуми свиней на території Луганської області та сусідніх областей Російської Федерації. Загалом створено 41 мобільну групу, особливу увагу приділено автошляхам у прикордонних районах.

Як повідомив начальник відділу ветеринарної міліції області Євген Нікулін, торік проведено 2121 перевірку. За їх підсумками виявлено і ліквідовано чотири підпільні цехи з переробки м’яса, заборонено до реалізації майже 19 тонн продукції тваринного походження на загальну суму 422 тис. грн. Всього за виявлені порушення до адміністративної відповідальності притягнуто 447 порушників, накладено штрафних санкцій на майже 43 тисячі гривень.

Наприклад, під час проведення контрольної перевірки забійного і консервного цехів в обласному центрі встановлено, що в холодильній камері на зберіганні перебувало 1352 кг свинини із вичерпаним терміном придатності. Начальника консервного цеху притягнули до адміністративної відповідальності, а прострочене м’ясо вилучили та утилізували.

Донецька область.