Турецьке інформаційне агентство «Анадолу» повідомило, що під час прочісування району Талль-Аб’яді, на північному сході Сирії, бійці опозиційних сирійських підрозділів за підтримки турецької армії попередили два теракти.

За короткий проміжок часу вони виявили на територіях, звільнених у ході операції «Джерело миру» від терористів YPG/PKK, два заміновані автомобілі. Не відомо — чи мали вибухнути машини за командою з відстані або терористи розраховували, що хтось із цікавих спробує завести їх? Але бійці сирійської опозиції проявили пильність і викликали турецьких саперів, котрі вилучили й знищили саморобні вибухові пристрої. Чим урятували життя багатьох жителів, бо автомобілі було залишено у велелюдних місцях, поблизу від адміністративних будівель.

Місцева адміністрація і турецьке командування операцією «Джерело миру» закликає до пильності в районах, покинутих терористами. Там вони залишають безліч «сюрпризів». Кілька днів тому у Талль-Аб’яді вибухнув замінований мотоцикл. Тоді поранення дістали п’ятеро осіб, з яких троє — діти. Наразі вони проходять лікування в місцевій лікарні.