Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков спільно з Президентом України Володимиром Зеленським у День визволення України від фашистських загарбників вшанували пам’ять героїв, що загинули під час Другої світової війни. Урочиста церемонія покладання квітів відбулася біля могили Невідомого Солдата у Парку Вічної Слави (на знімку).

«Сьогодні, коли на сході України лунають постріли і гинуть люди, ми маємо пам’ятати, якою ціною дається перемога свободи. Наша найбільша цінність — це люди, і пам’ять про тих, хто самовіддано рятував рідну землю, назавжди жива в наших серцях», — зазначив Дмитро Разумков.

Нагадаємо, що Східнокарпатська воєнна операція розпочалася 9 вересня 1944 року з оволодіння військами Першого та Четвертого Українських фронтів карпатськими перевалами та завершилася визволенням 27 жовтня міста Ужгород і виходом 28 жовтня на лінію сучасного українського кордону. «Укрпошта» до 75-річчя вигнання нацистів з України випустила маркований конверт, спецпогашення якого відбулося вчора в Києві, Дніпрі, Вінниці та Житомирі.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.

Більше фото тут