На цьому наголосив Президент України Володимир Зеленський під час свого перебування на сході. Протягом двох днів тривав візит очільника країни в місто Золоте, що на Луганщині. Воно належить до Попаснянського району, а до жовтня 2014 року входило до складу Первомайської міської ради. Глава держави зустрівся з місцевими мешканцями та військовослужбовцями на передовій.

Володимир Зеленський цікавився умовами побуту на лінії розмежування, соціальними потребами цивільних і військових. Однією з тем обговорення стало можливе розведення військ. Деякі розмови з військовими виявилися емоційними, повідомляє прес-служба глави держави. Водночас на його офіційному сайті передають слова В. Зеленського про те, що він готовий і далі «говорити та шукати порозуміння». «Але самими лише розмовами війни не закінчити, — зауважив глава держави. — Мені важливо було почути українців, які чекають миру. Це для мене головне. Ми маємо шукати шляхи та працювати для завершення війни. І не будь-якою ціною — наголошую на цьому».

«Капітуляції не буде в жодному разі, — зазначив В. Зеленський. — Це я кажу як Президент і Верховний Головнокомандувач. Упевнений, у нас усе вийде і Україна знову буде єдиною».

Пізніше на сторінці глави держави у Фейсбуці з’явилося таке повідомлення: «Два дні в Золотому. Там, де люди мешкають просто на лінії фронту. Там, де обстріли — не тема мітингів, а цілодобова загроза життю літніх людей і дітей. Там, де всіх об’єднують сподівання на мир. Щирі зустрічі, відверті розмови, спільні надії. Ми зробимо все, щоб не зрадити і не залишити наших людей на Донбасі».

Керівник країни поінформував про те, що під час свого перебування на сході їздив на передову. Мав зустрічі з учителями та лікарями, які, попри складні умови, продовжують робити свою справу. «Говорили про побут на лінії розмежування, про соціальні потреби, а також про можливе розведення військ, — повідомив Президент. — Зрозумів одне: всі хочуть миру».

Вл. інф.