Як повідомили грецькі ЗМІ, спецслужби викрили й заарештували «біженця», який висадився на острів Кос із малолітнім сином і подав офіційну заяву про отримання притулку. Під час ретельної перевірки його особи з’ясувалося, що він був членом терористичної організації «Ісламська держава» і навіть брав участь у стратах невірних, а також навчав диверсійної роботи новачків, котрі приєднувались до джихадистів.

На допитах він зізнався, що спочатку входив до лав бойовиків організації «Джебхат ан-Нусра» («Фронт перемоги»), а потім влився в потужніше угруповання «Ісламської держави». Повідомив, що брав участь у складі підрозділів джихадистів у боях за Ракку й Мосул і не приховував, що на його руках — кров мирних жителів, яких він стратив за наказом ватажків. Зазначається, що під посиленою охороною заарештованого було доправлено з острова Кос до Афін й поміщено до в’язниці. Поки що його прізвище правоохоронними органами не розкривається. Після закінчення слідства він постане перед судом і відповість за всі злочини.

Тим часом зазначається, що наплив біженців з Туреччини в Грецію помітно зріс. Тільки за офіційним даними Управління верховного комісара ООН у справах біженців, на грецькі острови щотижня висаджуються понад 2000 осіб. Берегова охорона повідомила, що рано-вранці 29 жовтня виявила в різних районах Егейського моря три судна з 116 біженцями, які пливли з боку Туреччини. З перевантаженого надувного човна грецькі прикордонники зняли 27 мігрантів, котрі прямували до  Александруполіса.

Ще 47 біженців на катері намагалися таємно висадитися на острів Самоз, а інший катер з 42 мігрантами було затримано поблизу невеликого острова Фармаконісі, в східній частині Егейського моря.

Уряд Греції повідомив, що кількість біженців у країні до 15 вересня сягнула 46 100 чоловік Не виключено, що серед них є ще особи, котрі входили в різні терористичні угруповання.