Уже третій рік поспіль культурна столиця нашої країни збирає в себе провідних експертів для обговорення питань, від яких залежить майбутнє світу. Торік учасники форуму говорили про економічний вимір безпекового простору. Цієї осені визначили таку тему: «Росія в Європі: старі помилки чи нові виклики». До полеміки запрошено фахівців із США, Великої Британії, Латвії, України, Польщі, Фінляндії, Іспанії, Німеччини.

Очікується, експерти говоритимуть про особливий статус Донбасу, про становище України в епіцентрі американського конфлікту, про російські виклики для Балто-Чорноморського регіону, а також про обмін військовополоненими в умовах невизнаної російської агресії. Утім, атмосфера Львівського безпекового сприяє конструктивним діалогам та дискусіям, тому варто очікувати, що експерти на окресленому колі питань не зупиняться. У цьогорічній програмі, наприклад, заплановано формат публічного інтерв’ю на тему: «Стратегічна медіа-відповідь російським кампаніям із впливу». Молодіжну панель, яку торік особливо високо оцінили учасники форуму, нині проводитимуть у ключі питання перспективи Балто-Чорноморської співпраці. У форматі заходу заплановано також виступ та сесія запитань до помічника Генерального секретаря НАТО з публічної дипломатії Посла Таджана Ілдема.

А відкриє третій Львівський безпековий форум виступ провідного історика, заслуженого професора воєнних наук Лондонського королівського коледжу Лоуренса Фрідмана. Його книжка «Україна і мистецтво стратегії», видана 2019 року, вже здобула визнання провідних аналітичних видань на Заході. 

Модеруватимуть захід його співзасновники — заступник Голови Верховної Ради восьмого скликання Оксана Сироїд та генерал-лейтенант Збройних Сил США (у відставці) Бен Ходжес. 

Дізнавайтеся більше про те, що відбуватиметься протягом цих днів у Львові із матеріалів «Голосу України».