Про це йдеться в ухвалі Вищого антикорупційного суду України (ВАСУ) від 23 жовтня. Цьому передували обшуки у його кабінеті та ще кількох приміщеннях обласної ради, які проводили НАБУ, про що «Голос України» вже повідомляв.

Досудове розслідування вказує на те, що Іван Мунтян буцімто вимагав від чернівчанина 200 тисяч доларів за те, щоб обласна рада передала санаторій «Брусниця» на 49 років в оренду. З цих грошей 180 тисяч доларів, згідно з текстом ухвали, він отримав з липня по жовтень 2019 року. Сам Іван Мунтян такі звинувачення спростовує категорично, каже, що йдеться про політичне переслідування (Іван Мунтян є лідером обласної організації «Батьківщини»).

Подібні заяви про непричетність на людях роблять представники й іншої сторони нібито корупційної оборудки, стверджуючи, що нікому нічого не давалося за отримання в оренду санаторного комплексу. І, можливо, хтось у такий спосіб хоче зірвати договір оренди. Сподіваємося, за результатами слідства все проясниться.

Тим часом, ухвалою ВАСУ арештовано автомобіль Volkswagen Golf Variant, мобільний телефон Samsung, а також цілу низку документів обласної ради, що стосуються цієї справи. Їх вилучили під час обшуків у приміщеннях обласної ради.