Футбол. Кубок України. Матчі 1/8 фіналу. 30 жовтня.

«Колос» (Ковалівка) — «Ворскла» (Полтава). 0:1. «Минай» (Ужгородський район) — «Львів». 2:0. «Маріуполь» — «Олімпік» (Донецьк). 1:0. «Миколаїв» — «Десна» (Чернігів). 2:4. «Інгулець» (Петрове) — «Дніпро-1». 2:1. «Альянс» (Сумська область, Липова Долина) — «Гірник-Спорт» (Горішні Плавні). 5:3. «Олександрія» — «Зоря» (Луганськ). 1:1 (пенальті — 5:4).

«Динамо» (Київ) — «Шахтар» (Донецьк). 2:1. Голи: Сидорчук, 22, Степаненко, 90+2, Попов, 109.

«Динамо»: Бущан, Кендзьора, Попов, Шабанов, Миколенко, Сидорчук, Шепелєв, Караваєв, Вербич (де Пена, 101), Циганков, Бєсєдін (Гармаш, 90+3). Тренер — Олексій Михайличенко.

«Шахтар»: П’ятов, Болбат (Додо, 53), Кривцов (Хочолава, 46), Матвієнко, Ісмаїлі, Степаненко, Коваленко, Коноплянка (Дентіньо, 73), Марлос (Антоніо, 101), Тайсон, Мораес. Тренер — Луїш Каштру.

Вилучено Шепелєва, 90 (пряма червона картка), Степаненка, 94 (два попередження).

Рефері — Віктор Копієвський (Кропивницький).

Київ. НСК «Олімпійський». 34 865 глядачів. 2 градуси.

«Динамо» відкрило рахунок у середині першого тайму. Сидорчук забив фантастичний гол. Він пробив метрів з 35 з підкруткою в дальню «дев’ятку». П’ятов завмер і навіть не поворухнувся.

Динамівці більше атакували, мали ще моменти забити. Але не скористалися ними. «Шахтар» більше діяв на контратаках. Однак господарі чітко і надійно оборонялися.

Після перерви була рівна і гостра гра. І все йшло до того, що матч завершиться мінімальною перемогою киян. Але «Шахтар» з усіх сил намагався врятувати матч. І це йому вдалося на другій доданій до основного часу хвилині.

Перед цим динамівці залишилися вдесятьох — рефері вилучив Шепелєва. Отже, «гірники» отримали чисельну перевагу. Але вона тривала недовго: на початку першого 15-хвилинного додаткового тайму червоною карткою нагородили героя-рятівника Степаненка (друге порушення).

До короткої перерви команди діяли обережно. А після неї господарі не забарилися вдруге вийти вперед. Після розіграшу кутового Попов у високому стрибку (на знімку), як він це робив під час чемпіонату світу U-20, головою вколотив м’яч під поперечину.

Це був переможний удар.

— Де Пена мені ще раніше казав, що під час кутових завжди шукатиме мене, і знайшов, — сказав чемпіон світу серед юніорів. — Оцінити свою форму не можу. Сталася біда — вибув Бурда, що важко було передбачити. Мабуть, ніхто не думав, що буде саме така пара центральних оборонців — Шабанов і я.

Луїш Каштру:

— Ми дуже погано почали гру. Жахливо провели стартові 15 хвилин, потім пропустили гол. Далі все трохи покращилося. Зробили перестановки, щоб виправити ситуацію. Тайсон став додавати більше мобільності на лівому фланзі.
Ситуація з травмами: у Кривцова, зокрема, м’язове ушкодження. Це зрозуміло, адже у нас дуже щільний календар. Спробуємо відновитися до Ліги чемпіонів.

Олексій Михайличенко:

— Важко одразу проаналізувати всю гру. Як на мене, вийшов матч гідний фіналу Кубка України. Зустрілися два принципові суперники і показали добротний футбол з хорошою інтригою. Було багато емоцій, багато хороших моментів. Задоволений тим, що ми змогли продовжити боротьбу за трофей.

Шкода, що, маючи передумови для хороших швидких контратак, ми не доводили їх до кінця і не втілювали в голи. В обороні вся команда зіграла надійно і зібрано. Вдячний хлопцям. Була підвищена відповідальність, і вони з цим впоралися на відмінно.

Думаю, вони заслужили на цю перемогу.

— Чи не вважаєте за доцільне розводити «Динамо» і «Шахтар» в Кубку країни до півфіналу?

— Ні. Мені дуже подобається ставлення до Кубка в Англії, Німеччині, де є сліпий жереб і борються команди з різних ліг. Усі мають бути у рівних умовах. Думаю, що розводити «Динамо» і «Шахтар» не варто. Так, це не фінал, але був справжній кубковий матч, який сподобався глядачам.

***

До 1/4 фіналу вийшли: «Минай», «Десна», «Маріуполь», «Інгулець», «Ворскла», «Альянс», «Олександрія», «Динамо».

Фото ФК «Динамо».